Noč mladinski centrov

13. 10. 2023, 17h-24h
po vseh Ljubljani

UTRINKI PRVE NOČI MLADINSKIH CENTROV

V petek, 13. oktobra, je 19 ljubljanskih mladinskih centrov, ki smo povezani v Mrežo mladinskih centrov Ljubljana, pripravilo prvo skupno akcijo Noč mladinskih centrov, katere se je udeležilo preko 600 mladih. Na 19 različnih dogodkih, na prav toliko lokacijah, smo s pestrim dogajanjem širom Ljubljane opozorili na raznolike možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa.

V Noči mladinskih centrov so se obiskovalci mladinskih centrov na različnih koncih mesta lahko spoznali s cirkuškimi veščinami, odšli na popotovanje na Tajsko in v Indijo, se preizkusili v DJ-anju in različnih športnih veščinah, opravili psihološko testiranje in karierni pogovor, ustvarjali nakit in priponke, štrikali. Uživali so lahko v filmih svojih vrstnikov, prepevali in plesali, igrali kviz, se zabavali v čarovniški družbi in izkusili interaktivno igranje LARP in LAN parti. Lahko so se družili ob kvizih in ob bogato obloženi mizi na mednarodnem večeru, ali se preizkusili v pripravi zdravih hamburgerjev, obiskali nočni zabaviščni park in se zabavali v soju neonskih luči. Lahko bi rekli, da je petkovo pozno popoldne, ki se je ponekod zavleklo globoko v noč ponujalo za vsakogar nekaj. Vse zaradi česar smo mladinski centri na voljo mladim.

Na Draveljski mladi noči v mladinskem centru Skupaj v skupnosti, se nismo naučili le to kaj so krompiraše, kofte, potica, hurmašice, pastrmajlije, sirnice, žganci,  baklave, zeljnice in druge dobrote, ampak smo jih tudi okušali. Spoznali smo kulinarične in druge značilnosti nekaterih držav. V super družbi smo se imeli fantastično fajn.«
Urša Oven, mladinska delavka.

Odlično vzdušje, dober obisk in odziv obiskovalcev dogajanja v Noči mladinskih centrov so razlogi zakaj se prihodnje leto z našo akcijo vračamo še boljši in še bolj povezani.

Ideja za Noč mladinskih centrov je nastala v okviru rednih srečanj  članic mreže, na katerih skrbimo za medsebojno izmenjavo dobrih praks, informiranje o dogajanju na področju dela z mladimi in načrtovanje skupnih akcij v podporo mladim in mladinskim delavcem.

V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana smo s sloganom “Mladim prijateljstvo, mestu navdih” povezani: Četrtni mladinski centri Mladi zmaji Bežigrad, Črnuče, Golovec, Šiška, Zalog, Mladinski center Skupaj v skupnosti, Salezijanski mladinski center Kodeljevo, Salezijanski mladinski center Rakovnik, Mladinski center BOB, Mladinska postaja Moste, Mladinski center Ulca, Cona Fužine, Korak, Most, Polje, Cent’r, Mladinski center Legebitra, Mladinski center Vič, Mladinsko središče Vič. Delovanje Mreže omogočata Mestna občina Ljubljana in Urad RS za mladino.

Pripravila Nives Felić (Mladinski center Vič) in Marko Taljan (Mladi zmaji).

Ameriška noč v Čamcu

Ameriška noč v Čamcu

12 - 29 let / 17.00 - 20.00 / Mladi zmaji Zalog - Zaloška 220

Hey! Noč mladinskih centrov v Zalogu bo ameriško obarvana. Pekli bomo burgerje, Čamac pa bomo zavili v srhljivo podobo – noč čarovnic se bliža!

Okusi Indije

Okusi Indije

10 - 29 let / 17.00 - 20.00 / Mladinsko središče Vič - Trg Mladinskih Delovnih Brigad 14

Vabljeni, da se nam pridružite na medkulturno delavnico, okušali bomo Indijske dobrote obenem pa bo potekalo sproščeno učenje osnovnih vzorcev kvačkanja ali pletenja. Zanimivo bo.

Pridruži se nam!

Draveljska mlada noč

Draveljska mlada noč

12 - 29 let / 17.00 - 22.00 / Zavod MISSS - Kunaverjeva Ulica 2

Pridi na prijeten večer, kjer zagotovo dobiš sijajno idejo kam se odpraviti na naslednji počitniški potovalni podvig. Spoznaj kaj si je dobro ogledati in kaj doživeti v kakšni od predstavljenih držav, ter okušaj kaj imajo tam dobrega za pojest. Ne zamudi super družbe in fajn dogajanja!

Kvir DIY ustvarjalnica

Kvir DIY ustvarjalnica

12 - 29 let / 17.00 - 22.00 / Legebitra - Trubarjeva cesta 76

Pridruži se nam na večeru DIY, na katerem se bomo preizkusile v ustvarjanju zapestnic, nakita iz fimo mase, antistresnih žogic, personaliziranih priponk in še marsikaj drugega. Spekle bomo slastne veganske palačinke in poskrbele za potrebne materiale, zato na dogodek prinesi le obilo kreative in dobre volje.

Noč neonskih luči

Noč neonskih luči

15 - 29 let / 17.00 - 22.00 / CONA Korak - Preglov trg 15

Si pripravljen/a na najboljši žur v Ljubljani? Vabimo vas na nepozabno doživetje, kjer se bomo družili in igrali namizni tenis pod neonskimi lučmi.

DRESS CODE: bela oblačila, da bo še bolj noro!

Open deck jam session

Open deck jam session

15 - 29 let / 17.00 - 22.00 / Mladi zmaji Šiška - Tugomerjeva 2

Pri Mladih zmajih Šiška bomo Noč mladinskih centrov obeležili z obilico dobre glasbe. Vso glasbeno opremo ki jo premoremo bomo priklopili in jo ponudili na uporabo mladostnikom, ki jih tovrstno glasbeno ustvarjanje zanima. Odvil se bo glasbeni jam sassion elektronske glasbe, kjer bo vodilo sliši in bodi slišan-a!

ULCA pleše

ULCA pleše

15 - 29 let / 17.00 - 22.00 / ULCA - Trg Osvobodilne fronte 10 (v podhodu glavne železniške postaje)

V petek, 13. Oktobra bo ULCA zaplesala v Noč mladinskih centrov. Zaplešite z nami:

17.00 – 19.00 / Brezplačna Vogue delavnica
19.00 – 21.00 / Plesni open session
21.00 – 22.00 / Video projekcija

Ples v maskah

Ples v maskah

12 - 29 let / 18.00 - 21.00 / CONA Cent´r - Podhod Ajdovščina (Dalmatinova ulica 2)

Pridi na PLES V MASKAH, kjer boste uživali v dobri muzki, družbi in plesu. Najboljša maska na plesu bo nagrajena!

P.S.: vstopnina = maska

P.S.S.: pozabljivci dobite masko na vhodu

Piškotov in kviza!

Piškotov in kviza!

10 - 29 let / 18.00 - 21.30 / Mladi zmaji Bežigrad - Vojkova 73

Pripelji svojo ekipo na trivia kviz, piškote in dobro družbo. Za bolj aktivne bo na voljo tudi namizni tenis.

Dobimo se ob 18. uri, skupaj bomo pripravili piškote, ki jih bomo jedli med igro trivie. Kviz bo sestavljen iz več kategorij in zabavnih vprašanj – od športa do narave in človeškega telesa. Če prihajaš brez ekipe, bodi brez skrbi, ekipo ti bomo poiskali. Zmagovalci prejmejo nagrado.

Za vse, ki vas kviz ni prepričal, lahko preverite še druge pripomočke, s katerimi si krajšamo čas v mladinskem centru.

Se vidimo!

Cirkuški zabavni večer

Cirkuški zabavni večer

12 - 29 let / 18.00 - 22.00 / SMC Kodeljevo - Ob Ljubljanici 36

Si že kdaj bil v cirkusu? Pridi na Kodeljevo, kjer se boš lahko preizkusil v različnih cirkuških veščinah kot so žongliranje, lovljenje ravnotežja, akrobatiki, zračnih disciplinah… Če pa ti to ne leži, pa se nam pridruži pri igranju družabnih iger ter “mazanju” palačink.

Glasba in Backgammon

Glasba in Backgammon

18 - 29 let / 18.00 - 22.00 / Mladinska postaja Moste - Zaloška cesta 55

Pridruži se nam na MPM eventu Glasba in Backgammon, kjer bodo glasbo sukali mladi DJi in DJke iz Studia Most, hkrati pa se boš lahko naučil_a kako se igra namizna strateška igra Backgammon in se pomeril_a z ostalimi udeleženci in udeleženkami.

Karaoke party – glasba skozi desetletja

Karaoke party – glasba skozi desetletja

12 - 29 let / 18.00 - 22.00 / CONA Fužine - Preglov trg 12

Si že od nekdaj hotel preizkusiti svoje glasilke? Sedaj imaš priložnost! Pridruži se nam na najbolj norem karaoke žuru v mestu.

Kaj te čaka?

 • noro dobra playlist-a
 • nagrada za najbolj unikaten nastop
 • dobra hrana in še boljša družba
 • smeh, aplavz, mogoče tudi solze sreče.

Se vidimo pod disko lučmi!

Noč čarovnije

Noč čarovnije

10 - 29 let / 18.00 - 22.00 / CONA Polje - Zadobrovška 1, Ljubljana-Polje

Če želiš doživeti noč čarovnije, zaplesati v ritmu dobre glasbe, poskusiti čarobni napitek, pričarati si darilo, potem se nam pridruži na zabavi.

Noč ima čarobno moč.

Na sebi imej nekaj v beli barvi ali modni dodatek ali del oblačila ali obutev.

Naj se zabava prične.

Lepo vabljeni!

Nočni lunapark

Nočni lunapark

12 - 29 let / 18.00 - 22.00 / CONA Most - Zaloška 69

Pridi v nočni lunapark, kjer se bomo zabavali z različnimi aktivnostmi. Kot v vsakem lunaparku, pa ne bodo manjkale nagrade in prigrizki.

Lepo vabljeni večer preživeti v naši družbi!

Projekcija filma starizem in produkcije filmske šole Mladih zmajev

Projekcija filma starizem in produkcije filmske šole Mladih zmajev

12 - 29 let / 18.00 - 22.00 / Mladi zmaji Golovec - Pesarska cesta 14

Vabljeni, da se nam v ČMC Golovec pridružite na projekciji filma Starizem in filmov, ki so nastali v okviru produkcije filmskešole Mladih zmajev. Po prjekciji se bomo še pogovorili z ustvarjalci in odprli debato o predstavljenih tematikah.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na: cmc.golovec@mladizmaji.si.

Karierni pogovor + psihološko testiranje, predstavitev mednarodnih priložnosti za mlade

Karierni pogovor + psihološko testiranje, predstavitev mednarodnih priložnosti za mlade

14 - 29 let / 18.00 - 23.00 / Mladinski center Vič - Tržaška cesta 85

Se počutiš izgubljeno glede izbire šolanja ali kariere? O tem lahko razpravljaš z usposobljeno karierno svetovalko ali pa izkoristiš priložnost za psihološko testiranje in raziskovanje mednarodnih priložnosti za mlade.

Soba pobega

Soba pobega

14 - 29 let / 19.00 - 22.00 / SMC Rakovnik - Rakovniška 6

Odlična priložnost za vse, ki radi telovadijo svoje možgančke. Reši vrsto težkih ugank, premagaj svojega ugrabitelja in se reši iz zaklenjene sobe. Si kos nalogi? Pridi in se preizkusi!

Gledališki laboratorij

Gledališki laboratorij

15 - 29 let / 19.00 - 23.00 / Zavod Bob - Robbova 15

Te zanima gledališka igra. Spoznavali bomo

vaje za sproščanje telesa in glasilk, improvizacijo, osnove gibanja v prostoru, krepili motorične spretnosti in postavljali gledališke prizore. Skratka vse o igri v enem večeru. Če te bo pa zakurilo…

…za vsa vprašanja smo na voljo: mladmcbob@gmail.com in 064 249 627

Avtorica naslovnice: Ela Elizabeta Romih

Hit betona – finalni večer glasbenega poziva

Hit betona – finalni večer glasbenega poziva

10 - 29 let / 19.00 - 23.59 / Mladi zmaji Črnuče - Dunajska 367

V Noči mladinskih centrov se bo odvil finalni večer že 4. poziva za mlade glasbene skupine, kantavtorje in kantavtorice, pevke in pevce – Hit betona.

Pridružite se nam v dvorani Aleša Češnovarja in prisluhnite sveži glasbi!

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko e-naslova: cmccrnuce@mladizmaji.si

Dostopnost spletišča

 • Omogoči navigacijo s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+S Odpre obrazec za iskanje lokacije
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Puščice Premakni fokus na prejšnji/naslednji žebljiček na zemljevidu
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje